Sport Nyheter

Champions League: Chelsea vinner viktig seger över Lille

London, - Chelsea vann en viktig seger genom att slå Lille med 2-0 i den första matchen i Champions Leagues åttondelsfinal på Stamford Bridge, tisdag (2022-22-22) eller WIB onsdag morgon.

Chelsea öppnade målskyttet direkt genom Kai Havertz snabba mål innan Christian Pulisic fördubblade ledningen i andra halvlek. Den här segern gynnar Chelsea, som kommer att genomgå den andra matchen hemma mot Lille, Stade Pierre-Mauroy Stadium den 17 mars.

Som värd trampade Chelsea direkt på gasen efter matchstart.

Blues gjorde nästan mål i den 5:e minuten. Cesar Azpilicuetas passning från höger fullbordades av Kai Havertz framför mål. Den tyska spelarens snärt var dock fortfarande skyhögt.

Havertz kunde äntligen öppna målskyttet i den 8:e minuten. Hakim Ziyechs hörna från vänster möttes av Havertz fina nick som slog Lille-målvakten Leo Jardim. Ställningen blev 1-0.

Lille var nära att kvittera i den 11:e minuten efter att försvararen Antonio Ruediger gjort ett misstag. Den tyske försvararens svep skingrade Renato Sanches kryss, som faktiskt gick i hans eget nät.

Eduardo Mendys mål överlevde dock eftersom bollen fortfarande flög något.

Chelsea spred hotet igen i den 18:e minuten. N'Golo Kantes bete mötte Marcos Alonso på sidan av Lilles utvisningsbås.

Alonso släppte omedelbart en volley, men hans ansträngningar var fruktlösa eftersom den fortfarande låg i Jardims famn.