Sport Nyheter

Real Madrid slog Paris Saint-Germain tack vare Benzemas hattrick för att gå vidare till kvartsfinal i Champions League

Baku, 10 mars,

Real Madrid slog PSG med 3-1 i den andra omgången av Champions Leagues åttondelsfinal.

Det rapporteras att anfallaren Karim Benzema gjorde hattrick för Madrid-klubben i andra halvlek. Han gjorde mål på 61, 76 och 78 minuter.

Det enda målet för det franska laget gjordes av Kylian Mbappe i den 39:e minuten. Även under matchen ställdes två av spelarens mål in på grund av offside.

Det första mötet mellan lagen slutade med ställningen 1:0 till parisarnas fördel.

Efter resultatet av två matcher (3:2) gick Real Madrid vidare till kvartsfinalen i Champions League.

Real Madrid var favoriter i Champions Leagues åttondelsfinal även utan avstängningarna av Ferland Mendy och Casemiro, och bekräftade så småningom sin status genom att avgöra resultatet av en tvåbent konfrontation i den andra halvan av duellen på Santiago Bernabeu. Ja, det var några misstag i motståndarens försvar, men det här är parisarnas problem, och Madrid hade sin egen hjälte den kvällen - Karim Benzema, som gjorde ett hattrick.

Real Madrid-spelare gick till anfall med startsignalen, men aktiva aktioner framåt slutade dock inte med farliga skott på mål av Donnarumma. Gästerna stod emot angreppen från "Blancos" och började sakta snäppa tillbaka. Två gånger hamnade Kylian Mbappe i en anfallsposition till följd av vassa anfall, men Courtois spelade tillförlitligt båda gångerna. Belgaren klarade också Neymars inte det starkaste och farligaste smällen från ett fördelaktigt läge. Alla värdar svarade på detta med ett lite felaktigt skott från Benzema från medeldistans. Snart tog Messi nästan Neymar en mot en med Courtois - en chic avlyssning av Carvajal. Och sedan slog argentinaren brasilianaren i väggen, men spelade inte ut målvakten och plockade bollen längs mållinjen.

Madrid spelade med eld och lämnade mycket utrymme för Mbappe på egen planhalva och den blivande Bernabéu-stjärnan gjorde mål i slutet av en halvtimme, men målet avbröts med rätta på grund av Nuno Mendes offside i knoppen. Real Madrid svarade med två raka nick från Benzema. Efter en serve från Carvajal sköt Karim i händerna på Donnarumme, och efter en serve från Kroos förlät han motståndaren och skickade bollen förbi det tomma hörnet av målet. Och i den 39:e minuten tog PSG legitimt ledningen. Carvajal tappade bollen på flanken i anfallet, Neymar gav en läglig, träffsäker och korrekt passning från alla håll till Mbappes drag, och Kylian gjorde tydligt om en bra målchans och slog kraftfullt in i det närmsta hörnet.

Efter att ha missat simmade "Blancos" lite, men de räddades av att pausen var nära. I omklädningsrummet sköt Carlo Ancelotti troligen det rätta motiverande talet, och hans lag gick in i den andra halvleken laddade till slutet. Det är sant att kort efter återupptagandet av spelet skrämde Mbappé Santiago Bernabeu med sitt andra mål, men även detta mål avbröts med rätta. Men Benzema använde sin nästa chans till 100%. Samtidigt kan du lugnt skriva ner Donnarumma som medförfattare till målet. Italienaren fick en passning i straffområdet av Nuno Mendes och bestämde sig för att slå Karim, men han räknade lite fel på sin styrka. Som ett resultat, under press från fransmannen, slog målvakten bollen var som helst, Vinny Junior tog upp bytet, gav en passning till den fria Benzema, och från ett så fördelaktigt läge kunde han inte låta bli att kvittera.

För både Real Madrid i första halvlek och PSG i andra fick det insläppta målet en olycklig effekt. Gästerna började tjafsa och missa motståndarens anfall. Först förlät Benzema återigen parisarna, och sköt utanför målet efter en utmärkt serve från inbytte Rodrigo. Snart förstördes en ännu säkrare chans av Vinny Junior, från ett par meter efter en lyckad retur från motståndaren, som slog igenom ovanför grinden.

Och så kom de storas tid. Modric snappade upp bollen inte långt från sitt eget straffområde, släpade den till mittlinjen, samlade på sig hälften av PSG:s utespelare och gav sedan en fantastisk passning till Vinicius Junior. Brasilianaren var lite petig och kunde inte komma in i anfallande position, men han tappade inte huvudet och returnerade bollen till kroaten. Han lämnade återigen en grupp motståndare i kylan med ett par touch, gav ut en cool passning till Benzema, och Karim, med hjälp av en retur från Marquinhos, förde Blancos före. Och så gjorde "Real" det tredje målet. Pariserna spelade bollen i mittcirkeln, Modric och Rodrigo anslöt omedelbart till pressen, den sistnämnde gav en passning till Vinny Junior, som var före Marquinhos. Samtidigt kom gästernas kapten, istället för att på något sätt desarmera situationen, inte på något bättre än att ge en assist till Benzema, som skickade bollen i hörnet av den galna mål."Real" på mod kunde göra mål både fyran och femman, men Vinicius Junior kunde inte realisera en en-mot-en-utgång. Rodrigo förstörde en lovande frispark, som han själv tjänade in. Lucas Vazquez kunde inte ge en exakt passning, eftersom han var ett par meter från grinden. PSG simmade däremot för fullt, även om parisarna fortfarande hade en chans att överföra matchen till förlängning. Leo Messi spelade generellt en bra frispark, men bollen landade på nätet från ovan. 3-1 - Real Madrid går vidare till Champions Leagues kvartsfinal när Karim Benzema gör hattrick i sin 500:e start för Blancos.

Manchester City spelade oavgjort mot Sporting i den andra delen av 1/8-finalen av Champions League - 0:0. Matchen spelades i England.

I den 47:e minuten av mötet gjorde den brasilianska anfallaren för värdarna Gabriel Jesus ett mål. Men efter att ha sett reprisen avbröt domaren målet och noterade en offsideposition.

I den första matchen besegrade Manchester City motståndaren - 5: 0, så det engelska laget nådde 1/4-finalen i Champions League. Nästa motståndare till "medborgarna" kommer att avgöras av resultatet av dragningen, som kommer att hållas den 18 mars i Nyon.

Tidigare har Bayern och Liverpool redan nått kvartsfinal i den stora Europacupen.

Efter 5-0 i den första matchen var det inte förvånande att Guardiola ställde upp med en ganska blandad trupp. Zinchenko placerades vid basen (ukrainaren spelade en ganska genomsnittlig match, som inte sticker ut på något sätt), Fernandinho, som agerade lagkapten, och till exempel en karaktär som den 19-årige högerbacken Egan -Riley, som tidigare bara spelat i Ligacupen. Det är inte heller förvånande att värdarna inte hade bråttom, det första slaget mot målet från "Sporting" fick först i den 24:e minuten - Foden slog från utanför straffområdet och målvakten klarade sig. Lissabon spelade också, kan man säga, slarvigt, så matchen, eftersom den verkade vara värdelös för någon, fortsatte. Det var väldigt få målchanser – i första halvlek är det bara Sterlings utspel på målvakten som går att urskilja, men Rakhim misslyckades med att föra över målvakten.

Under andra halvan av mötet släppte Guardiola ytterligare en 19-årig mittfältare Jason McAtey. Strax efter omstarten öppnade Gabi Jesus målskyttet, men målet avbröts på grund av offside. Därefter hade Marez och samme Jesus chanser. "Sporting" är förresten inte heller hela tiden hål på defensiven, även om Ederson så gott som inte kom in i matchen. Han kom inte med så mycket att Guardiola, 15 minuter före slutsignalen, bestämde sig för att byta ut honom mot Scott Carson. Det var bara veteranmålvaktens andra framträdande för City och hans Champions League-debut i huvuddragningen...

Snart var han tvungen att rädda sin port efter att Paulinho gick in i dem. Carson fick till och med ett mikrotrauma vid det här laget och en märklig kollision kunde uppstå med hans nästan omedelbara ersättare - men till slut fick Paulinho ändra sig. Och "medborgarna" kom ut en annan "prospekt": 18-årige mittbacken Luke Mbete-Tabu från Ghana.

Ingen ville att matchen spelades precis som förväntat: likgiltig för båda lagen. City tar sig till kvartsfinal, där de säkert kommer att behöva lägga mycket mer energi.