Sport Nyheter

Blues ignorerar sanktioner för att slå Norwich

LONDON: Chelsea visade att de kan klara sig mitt i Roman Abramovich-turbulensen när de vann med 3-1 mot Norwich bara timmar efter att deras ryska ägare sanktionerades av den brittiska regeringen, medan Leeds kastade sig djupare in i nedflyttningsproblem på torsdagen. Thomas Tuchels sida anlände till Carrow Road skakade av avslöjandet att Abramovich är en av ytterligare sju oligarker som drabbats av nya brittiska sanktioner efter Rysslands invasion av Ukraina. Alla sju beskrivs som en del av den ryske presidenten Vladimir Putins inre krets, med Abramovichs brittiska tillgångar frysta och tuffa restriktioner för Chelsea, som för närvarande inte kan teckna nya spelare, förnya kontrakt eller sälja matchbiljetter.

Abramovich hade redan meddelat att han var villig att sälja Chelsea, som vann 19 stora troféer under sin 19-åriga regeringstid. Men om Chelseas framtid är grumlig i osäkerhet förblir de en formidabel kraft på planen och mål från Trevoh Chalobah, Mason Mount och Kai Havertz lyfte stämningen på 117-årsdagen av klubbens bildande. Tredjeplacerade Chelsea har vunnit nio av sina senaste 10 matcher i alla tävlingar och ligger nio poäng före Manchester United på femte plats i kapplöpningen om att kvalificera sig till Champions League via en topp fyra. På frågan om den potentiella inverkan av sanktioner på hans lag, sa Tuchel: "Alla kan vara mycket säkra på att vi fokuserar på oss, för att hålla attityden och mentaliteten rätt på träningsplanen och inom laget." långt vi kan lita på varandra och detta kommer inte att förändras. Så länge vi har tillräckligt med tröjor och en buss för att köra till spelen kommer vi att vara där och tävla hårt.” Chelseas huvudsponsor för tröjor, mobiltelefonföretaget Three, hade svarat på sanktionerna genom att tillfälligt avbryta affären och be om dess logotyp. att tas bort från lagets tröjor.Roman Abramovich

Men Chelsea tog sig in på planen fortfarande iklädd sitt blåa hemmadräkt med varumärket Three. Trots skadan som orsakats av deras ägares påstådda kopplingar till Putin, var Chelseas resande fans snabba att hälsa Abramovich när de högljutt skanderade hans namn innan Blues tog en tredje- minuts ledning.

Mounts hörna nådde Chalobah och försvararen gick in i det nedre hörnet. Chelsea kunde inte ha handplockat en bättre motståndare än Norwich längst ner i tabellen för att bevisa att de fortfarande kan fungera. I den 14:e minuten satte Havertz upp Mount i Norwich-området och mittfältaren slog ett fantastiskt slag i övre hörnet .Norwichs Teemu Pukki gjorde en straff i den 69:e minuten efter att Chalobah blockerat Pierre Lees-Melous inlägg med armen, men Havertz tog Chelseas tredje med en sidofotsavslutning på stopptid. mot Aston Villa på Elland Road. Jesse Marschs första hemmamatch som ansvarig var ytterligare en nedgång efter förlust mot Leicester förra helgen i hans första match sedan han ersatte Marcelo Bielsa. Leeds har förlorat sex seriematcher i rad och ligger bara två poäng över nedflyttningszonen , efter att ha spelat två matcher mer än Burnley på tredje botten. Villa gick före i den 22:a minuten när Philippe Coutinho gjorde sitt fjärde mål sedan han gick med på lån från Barcelona. Matty Cash slog till i den 65:e minuten och Calum Chambers slog ihop poängen åtta minuter senare. Newcastle tog ytterligare ett steg närmare överlevnad med en 2-1-seger på Southampton som utökade deras obesegrade serielopp till nio matcher.

Southampton gick före genom Stuart Armstrong i den 25:e minuten. Nya Zeelands anfallare Chris Wood nickade Newcastles kvittering i den 32:a minuten med sitt första mål sedan han skrev på från Burnley i januari. Newcastles mittfältare Bruno Guimaraes markerade sin första start sedan han flyttade från Lyon med en Överdådig avslutning med bakklack i den 52:a minuten, vilket lyfte Eddie Howes lag åtta poäng före nedflyttningszonen. Wolves krossade Watford på andra botten med 4-0 med mål från Raul Jimenez, Daniel Podence och Ruben Neves, samt ett eget Cucho Hernandez mål. Bruno Lages lag avslutade en serie av tre på varandra följande förluster för att lämna Watford tre poäng från säkerhet efter en femte förlust på sina senaste sju matcher.