Sport Nyheter

Första halvlek, Liverpool slog Brighton med 1-0

Liverpool, - Liverpool leder tillfälligt 1-0 över Brighton och Hove Albion i Premier League-matchen på The American Express Community Stadium, lördag (12/3/2022) natt WIB. Fördelen öppnades genom Luis Diaz mål i den 18:e minuten.

Trots att Liverpool förlorade knappt i bollinnehav (49 %), verkade Liverpool dominerande när det gällde möjligheter. Det har gjorts åtta experiment av Liverpool, varav tre ledde till Brighton-målet.

Inledningsmålet skapades efter att Joel Matips långa pass headades av Luis Diaz, som var snabbare än målvakten Robert Sanchez anfall. Diaz hade ramlat ner på grund av att ha blivit träffad av en målvaktsspark och hade tur att han kunde fortsätta matchen.

Två andra möjligheter fick Liverpool under de sista fem minuterna. I den 32:a minuten var Sadio Manes skott utanför straffområdet fortfarande svagt, så det greps enkelt av målvakten. Sedan i minut 42 var det Mohamed Salahs tur att välkomna Trent Alexander Arnolds inlägg som fortfarande var svagt.

Kort därefter fick Salah en ny chans när hans genombrott från vänster kom nära målet. Men hans skott kan fortfarande drivas av målvaktens fötter.

Rada upp

Brighton: Robert Sanchez, Tariq Lampety, Marc Cucurella, Lewis Dunk, Yves Bissouma, Neil Maupay, Alexis Mac Allister, Lenadro Trossard, Steven Alzate, Solly March, Joel Veltman. Avbytare: Jason Steele, Tom McGill, Enock Mwepu, Pascal Groß, Adam Lallana, Jakub Moder, Danny Welbeck, Shane Duffy, Marc Leonard.

Liverpool: Alisson, Trent Alexander-Arnold, Joel Matip, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Jordan Henderson, Fabinho, Naby Keita, Sadio Mane, Luis Diaz, Mohamed Salah. Avbytare: Caiomhin Kelleher, Thiago Alcantara, James Milner, Roberto Firmino, Joe Gomez, Curtis Jones, Diogo Jota, Kostas Tsimikas, Harvey Elliott.