Sport Nyheter

Benfica chockar Ajax för att nå kvartsfinal

AMSTERDAM: Darwin Nunez styrde hem i den 77:e minuten när Benfica chockade Ajax och nådde kvartsfinalen i Champions League på tisdagen, och vann den andra omgången i deras sextondelsfinal med 1-0 i Amsterdam för att gå vidare 3. -2 sammanlagt. Det portugisiska laget hade inte lyckats med ett enda försök på mål förrän den uruguayanske anfallaren Nunez slog målvakten Andre Onana till Alex Grimaldos frispark och nickade in för att tysta Johan Cruyff Arena. Ajax, som hade dominerat den första halvleken, kunde inte återhämta sig från den smällen och gå ut medan tvåfaldiga Europacupvinnare Benfica ser fram emot fredagens lottning av kvartsfinalen.

Efter att ha skickat Barcelona packning i gruppspelet kommer de nu att dyka upp i de åtta sista för första gången sedan 2016. "Vi är bland de åtta bästa lagen i Europa. Laget arbetade så hårt för att uppnå detta mot riktigt svåra motståndare, säger Benficas tränare Nelson Verissimo. Ajax stjärnanfallare, Sebastien Haller, hade hoppats göra mål i en åttonde raka Champions League-match den här säsongen efter att ha gjort anmärkningsvärda 11 mål i sin första match. sju framträdanden i tävlingen. Ändå blev han upprymd av den 22-årige Nunez när Benficas egen produktiva forward hittade målet för 26:e gången i alla tävlingar sedan starten av kampanjen. "Vi var inte tillräckligt bra i någon av boxarna. Vi borde ha gjort mål men tog inte våra chanser och sedan släppte vi in ​​ett undvikande mål, säger franskfödde Elfenbenskustens landslagsspelare Haller till TV-kanalen Canal Plus.

"Det var den perfekta matchen för dem. Vi går därifrån med ånger men tyvärr är det fotboll. Laget som dominerar vinner inte alltid. Vi måste bara lära oss av våra misstag.” Ett häftigt Ajax-lag hade vunnit alla sex matcherna i gruppspelet innan två gånger ledde mot Benfica i den första matchen i Lissabon för att bara behöva nöja sig med en oavgjord 2-2. Haller, som har 32 mål totalt den här säsongen, hade gjort i båda ändar i den matchen och han hade bollen i nättaket i den sjunde minuten här bara för att försöket skulle uteslutas eftersom Dusan Tadic flaggades för offside i uppbyggnaden.Erik ten Hags produktiva lag, som är toppen av den holländska Eredivisie, såg ut som bäst i första halvlek men kunde inte hitta en väg igenom när Steven Berghuis sprängde över på volley från precis innanför straffområdet. Ryan Gravenberch släppte sedan lös ett fantastiskt skott som var tippade av Benficas målvakt Odisseas Vlachodimos, och de såg inte lika hotfulla ut i andra halvlek.

Istället hamnade de bakom för första gången i matchen när Nunez slog till, och ett Benfica-lag som ligger trea i den portugisiska ligan, 12 poäng bakom ledaren Porto, höll fast vid gräddan av Europas elit i de åtta senaste.