Sport Nyheter

Besegra Valencia, Real Madrid ligger fast i toppen av den spanska ligan

Madrid, - Vinicius Junior gjorde två mål när Real Madrid slog Valencia med 4-1 på Santiago Bernabeu i matchen söndag (9/1/2022) tidigt på morgonen WIB. Detta resultat gör att Madrid blir allt mer stabilt i toppen av den spanska ligan med ett övertag på åtta poäng över sin närmaste rival.

Med hänvisning till den officiella LaLiga-webbplatsen har resultatet där Karim Benzema också gjorde två mål för Madrid och Gonzalo Guedes gjorde ett mål för Valencia gjort att Madrid leder överst med 49 poäng, medan Valencia ligger på 9:e plats med 28 poäng.

Medan den andra positionen i tabellen vann Sevilla 41 poäng.

Madrid började matchen snabbt och aggressivt. I den 6:e minuten hotade Eder Militao gästerna med en nick efter att ha fått en passning från Toni Kroos.

Madrid ställde upp med en stark första elva som inkluderade Benzema, Luka Modric, Thibaut Courtois och Ferland Mendy som återvände till laget efter att ha missat Copa del Rey-matchen mot Alcoyano i mitten av veckan.

Valencia försvarade sig ganska rejält i första halvlek så Real Madrid kämpade för att skapa farliga chanser, trots att de dominerade matchen.

I den 40:e minuten gjorde Luka Modrics skott att Cillessen inte kunde röra sig, men bollen träffade ribban.

Två minuter senare fick Madrid en straff. Domaren pekade på platsen efter att Mouctar Diakhaby fällt Casemiro.

Benzema, som klev fram som exekutor, gjorde sitt jobb bra. Cillessen kunde inte stoppa sin spark i det övre högra hörnet av målet. Ställningen ändrade 1-0 till Madrid.

Real Madrid var lugnare i andra halvlek och slösade inte bort alltför många chanser för att få in det andra målet.

I den 52:a minuten fördubblade Madrid sin ledning till 2-0. Vinicius arbetade bra med Benzema för att ta sig förbi Valencias försvarare.

Den brasilianska landslagsmannen sköt sedan lugnt lågt för att slå Cillessen och göra 2-0.

Vinicius gjorde mål igen i den 61:a minuten efter att ha ryckt bollen från Asensios spark som Cillessen förnekade med huvudet. Ställningen blir 3-0.

Tre mål efter Valencia försökte minska luckan och de tilldelades en straff i den 76:e minuten efter att Ferland Mendy fällt Marcos de Sousa.

Goncalo Guedes straff parerades av Thibaut Courtois, men bollen studsade tillbaka till Guedes som nickade in i nätet. Real Madrid leder fortfarande med 3-1.

Madrid avslutade sedan matchen med en 4-1-vinst efter att Benzema gjorde sitt andra mål i den 88:e minuten efter att ha tagit emot Mendys inlägg till vänster.

Den franske anfallaren kontrollerade bollen väl och vände sig sedan om och avlossade ett lågt skott som Cillessen inte kunde stoppa. Madrid leder med 4-1.

Det har inte blivit några ytterligare mål sedan domaren blåste i den långa visselpipan för att markera slutet på matchen. Den här segern är en moralisk boost för Real Madrid-spelare innan de möter Barcelona i Supercupen i mitten av veckan.