Nieuws

Italië vernederd door Noord-Macedonië en tweede WK op rij missen

PALERMO (ITALI) - Italië zal hun tweede WK op rij missen nadat het donderdag in de halve finale van Noord-Macedonië tot een schokkende 1-0 nederlaag was weggezakt.

De lage drive van Aleksandar Trajkovski in de tweede minuut van de blessuretijd verbaasde de Europese kampioenen in Palermo en zorgde dinsdag voor een kwalificatiefinale met Portugal in Porto voor een kans om in november in Qatar te zijn.

De ploeg van Roberto Mancini werd luid uitgejouwd na een nederlaag, wat betekent dat Italië tot minstens 2026 zal moeten wachten om zijn nationale team op een WK te zien.

Tegen die tijd zal het 12 jaar geleden zijn dat de Azzurri's voor het laatst deelnamen aan 's werelds grootste voetbaltoernooi nadat ze zich niet hadden geplaatst voor de editie van 2018, waarbij die gelegenheid ook uitvielen in de play-offs.

"Het is moeilijk uit te leggen, het is zo'n enorme teleurstelling", zei Giorgio Chiellini tegen RAI.

"We speelden goed, maar scoorden net niet. We hebben sinds september fouten gemaakt en daar hebben we voor betaald. We zijn radeloos."

Italië domineerde, zoals voorspeld, het spel, maar zoals het geval was in de afgelopen wedstrijden worstelde het om een ​​vastberaden uitploeg af te breken en toen de kansen werden geboden, waren ze niet klinisch genoeg om ze te nemen.

De gastheren hadden op het halfuur op voorsprong moeten staan ​​toen Domenico Berardi de bal aan de rand van het gebied kreeg van doelman Stole Dimitrievski.

De vleugelspeler van Sassuolo, die dit seizoen in een gloeiend hete vorm verkeerde voor zijn club, deed er te lang over om te schieten en raakte zijn poging in de verwelkomende armen van Dimitrievski.

Het was golf van een aanval in Italië, maar een aanvankelijk levendig publiek begon gefrustreerd te raken over hun onvermogen om een ​​duidelijke kans te grijpen om te scoren, en het bleek dat een team dat wanhopig begon te lijken de doorbraak te maken.

Die fans stonden zeven minuten voor rust op de been ​​Italiaanse held te begroeten, maar het was voor Alessandro Florenzi die Darko Churlinov ervan weerhield Noord-Macedonië een schokkende voorsprong te geven nadat hij in een geweldige scoringspositie was doorgebroken.

Berardi zag eruit als Italië's grootste bedreiging en kwam drie keer dichtbij in een tijdsbestek van vijf minuten in de tweede helft, eerst een zwak schot op Dimitrievski, voordat hij een paar seconden later nog een keer krulde.

En de 27-jarige had zijn hoofd in zijn handen in de 58e minuut toen hij, na een prachtige spin in een schietkans, met zijn zwakkere rechtervoet omver sloeg.

Even na het uur was hij opnieuw gefrustreerd, dit keer gooide Ezgjan Alioski zichzelf in een fantastisch blok nadat Marco Verratti Berardi had doorgeklikt met een typisch stijlvolle bal.

Giacomo Raspadori sloeg vervolgens een eerste schot over de lat vanaf de rand van het strafschopgebied en Gianluca Mancini kopte een corner over de lat terwijl Italië bleef pushen zonder ooit hun tegenstanders te breken.

En net op het moment dat de wedstrijd een spannende verlenging leek te worden, dook Trajkovski, een voormalige speler van Palermo, op om een ​​perfecte low strike te slaan langs Gianluigi Donnarumma en een nieuwe aardbeving voor het Italiaanse voetbal te veroorzaken.