Samenleving Nieuws

Canada - Trent's 33 punten leiden Raptors voorbij Heat

Canada (bbabo.net), - TORONTO – Gary Trent Jr. scoorde 33 punten toen de Toronto Raptors dinsdag de Miami Heat met 110-106 versloegen in de Scotiabank Arena voor hun derde overwinning op rij.

Fred VanVleet voegde 21 punten toe en Pascal Siakam eindigde met 16 punten en 14 rebounds voor de Raptors (26-23).

Bam Adebayo had een double-double in de verliezende inspanning voor Miami (32-20), met 32 ​​punten en 11 rebounds.

Deze twee partijen ontmoetten elkaar zaterdag voor het laatst, een driedubbele overwerkthriller waarin de Raptors wegkwamen met een overwinning van 130-124 toen Trent 33 punten scoorde in de overwinning.

Trent, die 11-uit-20 uit het veld schoot, deed mee aan de wedstrijd van dinsdag met een reeks van vier wedstrijden en scoorde minstens 30 punten in een wedstrijd. Hij breidde het dinsdag uit tot vijf en voegde zich bij DeMar DeRozan als de enige andere Raptor die dit deed.

"Het is een surrealistisch gevoel", zei Trent over het vastbinden van het record van DeRozan. "Wat hij heeft gedaan voor deze organisatie, deze stad, het type speler dat hij is, waar hij voor staat, waar hij vandaan komt, zijn achtergrond. Om dat met hem te delen, wetende wat hij doet en wat hij betekent voor deze organisatie, kan ik niet onder woorden brengen.”

Toronto-coach Nick Nurse sprak zijn lof uit over Trent en zijn recente spel.

De wedstrijd van dinsdag zou Heat zijn geweest, en voormalige Raptors zouden Kyle Lowry's langverwachte terugkeer naar Toronto bewaken. Helaas moest Lowry zijn negende wedstrijd op rij missen omdat hij zich bezighield met een persoonlijke kwestie. Fans zullen in plaats daarvan moeten wachten tot 3 april voor een mogelijke terugkeer van Lowry naar Toronto.

Siakam en Precious Achiuwa sloegen back-to-back driepunters om Toronto een voorsprong van drie punten te geven met iets meer dan negen minuten te spelen. De twee teams zouden om de beurt de leiding verhandelen totdat Trent een persoonlijke 8-0 run maakte om Toronto op 100-93 te zetten met nog 4:35 over. The Heat kon de voorsprong terugbrengen tot slechts twee, maar dat was zo dichtbij als ze kwamen.

Miami speelde een sterke eerste helft die een Raptors-team leek te overweldigen dat er niet zo scherp uitzag als in de vorige twee wedstrijden, aangezien de Heat na de eerste 24 minuten een voorsprong van 62-50 had. Miami schoot in de rust 57,9 procent vanaf de vloer en Adebayo had 19 punten in de eerste twee perioden alleen al.

Toronto reageerde na de pauze met een 10-2 run waarin VanVleet en Siakam alle punten scoorden, om de voorsprong van Miami terug te brengen naar vier met nog ongeveer zes en een halve minuut in het frame.

Een paar minuten later kreeg Chris Boucher een treffer in de lies na een aanvallende fout van Jimmy Butler zijn been uittrad. Het spel leek beide teams aan te wakkeren toen de Raptors en Heat manden ruilden om de periode te beëindigen waarin Miami zich vastklampte aan een voorsprong van 83-80 op weg naar de vierde.

Nogmaals, de Raptors reden hard op hun starters, aangezien zowel Trent als Scottie Barnes de 40 minuten overschaduwden. Gezien het succes dat het team de laatste tijd heeft gezien, klinkt de vermoeidheid die de spelers misschien voelen echter alsof het het waard is.

"Ik denk dat ze er heel goed aan doen om daar niet aan te denken", zei verpleegster. "Ook al heeft iedereen het erover en vraagt ​​het hen en praat erover, ze zijn verloren in de competitie."

Toronto bevindt zich midden in een periode waarin het team vier wedstrijden in vijf nachten speelt. De Raptors openden dit frame in hun schema met een 106-100 overwinning op de Hawks in Atlanta op maandag.

Achiuwa, een van de spelers voor Lowry werd ingeruild in de sign-and-trade-transactie tussen Toronto en Miami in het laagseizoen, samen met rookie Barnes werden dinsdag genoemd in de Rising Stars-showcase van de NBA.

Achiuwa eindigde de wedstrijd van dinsdag met 12 punten, terwijl Barnes 11 had.

Roofvogelcentrum Khem Birch miste zijn 10e opeenvolgende wedstrijd met een neusbreuk. De verpleegster zei dat Birch "binnen een week na het spelen" weer voor de wedstrijd is.

De volgende wedstrijd voor de Raptors is weer een back-to-back, tegen de Chicago Bulls en Atlanta Hawks, beide thuis, vanaf donderdag.