Het doelpunt van Romelu Lukaku stuurt Chelsea naar de finale van het WK voor clubs

Abu Dhabi, - Chelsea bevestigde hun plaats in de finale van de Club World Cup na een 1-0 overwinning op Al Hilal in de halve finale die werd gespeeld in het Mohammed bin Zayed Stadium in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten, donderdag (10/2/2022) vroeg in de ochtend WIB . De held van de overwinning van Chelsea was Romelu Lukaku die het winnende doelpunt maakte.

In de finale neemt Chelsea het op zaterdag (12/1/2022) op tegen de Braziliaanse club Palmeiras.

Hoewel niet begeleid door de coach, Thomas Tuchel vanaf de zijlijn omdat hij positief was voor Covid-19, kon de Blues-ploeg de wedstrijd onder controle krijgen. Chelsea leek dominant in de eerste helft.

Chelsea brak de impasse in de 32e minuut toen Lukaku scoorde met een voorzet van Kai Harvetz.

Al Hilal is niet zonder weerstand. Ze wisten een aantal kansen te pakken en lastig te vallen met doelman Kepa Arrizabalaga. Onder hen waren het afhouden van het schot van Mooussa Marega en het met één hand dwarsbomen van de pogingen van Mohamed Kanno.

Chelsea bedreigde het doel van de tegenstander aan het einde van de tweede helft, maar produceerde geen extra doelpunt.

De dag ervoor had Palmeiras uit Zuid-Amerika gelijk in de finale nadat hij in de halve finale de Afrikaanse kampioen Al Ahly van Egypte met 2-0 had verslagen.