Man United uit de top 4 terwijl Ronaldo's 'droge periode' voortduurt

LONDEN, 9 februari (AP): Uit de FA Cup, nu uit de top vier van de Premier League. Manchester United maakt een moeilijke periode door onder Ralf Rangnick en Cristiano Ronaldo is momenteel niet in een goede vorm om het team eruit te krijgen. Ronaldo begon niet eens aan het 1-1-gelijkspel op de laatste plaats Burnley, verscheen alleen vervanger in de tweede helft en scoorde niet voor een vijfde opeenvolgende wedstrijd. Dat is zijn slechtste run zonder doelpunt op clubniveau sinds 2010. De problemen gaan echter dieper dan de slechte score van 's werelds beste spitsen.

De manier waarop United in de tweede helft afhaakte, was alarmerend, net zoals het team vrijdag deed in de tweede helft van de FA Cup-wedstrijd thuis tegen het tweede niveau van Middlesbrough. United verloor bij die gelegenheid een strafschoppenserie. Ook alarmerend was de verdediging van de Engelse centrale verdediger Harry Maguire, waardoor de slungelige spits Wout Weghorst, de nieuwe aanwinst van Burnley, hem in het midden van het veld kon draaien en Jay Rodriguez in de 47e minuut voor de gelijkmaker kon spelen. Dat annuleerde de 18e-minuten-opener van Paul Pogba, die begon voor de tweede wedstrijd na een lange blessureleed en waarschijnlijk de beste speler van United in de eerste helft. United scoorde eigenlijk drie keer voor de rust, maar twee werden uitgesloten, eerst voor buitenspel tegen Maguire - voordat hij Rodriguez afsloot voordat Raphael Varane naar huis ging - en vervolgens voor een onschuldig ogende overtreding van Pogba. United zakte naar de vijfde plaats, een punt achter West Ham, dat dinsdag met 1-0 won van Watford. "Een frustrerende avond voor ons omdat we die wedstrijd comfortabel hadden moeten winnen", zei Rangnick. "We scoorden drie doelpunten in de eerste helft, dus ik kon het team niet kwalijk nemen dat het in de eerste helft geen killersinstinct had. “Uiteindelijk was het ook een kwestie van geluk. Een punt voor een optreden als dit is gewoon niet genoeg.” Het doelpunt van Jarrod Bowen in de tweede helft zorgde voor de overwinning voor West Ham, maar het belangrijkste punt van discussie was de opname van Kurt Zouma, die in de basisopstelling werd genoemd ondanks een video - die veel op sociale media werd gedeeld - waarin hij een kat schopt en slaat.

West Ham had eerder gezegd dat het "de acties van onze speler onvoorwaardelijk veroordeelt" en Zouma had zich verontschuldigd. West Ham-manager David Moyes zei dat Zouma beschikbaar zal blijven voor selectie, en voegde eraan toe: "De club zal de andere kant uitzoeken en ik zal voor de voetbalkant zorgen." De bezoekende fans van Watford joegen Zouma meedogenloos uit en scandeerden onder meer 'RSPCA, RSPCA', verwijzend naar de Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals. Watford zakte een plek naar de voorlaatste plaats. Newcastle versloeg Everton met 3-1 in de andere wedstrijd om uit de degradatiezone te klimmen en vier punten voorsprong op Burnley te krijgen