Panarin verbreekt het record van Datsyuk in de reguliere seizoenen van de NHL

"New York" versloeg in de wedstrijd van het reguliere seizoen van de National Hockey League (NHL) "Florida" op zijn ijs. De meeting eindigde met de score 5:2.

Doelpunten voor het gastteam werden gescoord door Mika Zibanejad (1 minuut), Alexis Lafrenier (24 minuten), Chris Kreider (38 minuten en 55 minuten) en Alexander Panarin (60 minuten). De Russische buitenspeler scoorde de puck nadat hij in de laatste minuten de keeper had uitgeschakeld en Panarin scoorde ook twee assists.

Ovechkin vestigde een persoonlijk anti-record van het seizoen Hockey Zo scoorde de aanvaller dit seizoen 52 punten (13 goals en 39 assists). Op dit moment deelt hij de 8-10-lijn in de lijst van de beste scorers van het seizoen met de Rus Kirill Kaprizov uit Minnesota en Steven Stamkos van Tampa Bay.

Panarin scoorde 525 punten in zijn eerste zeven NHL-seizoenen en overtrof Pavel Datsyuk (522). De eerste plaats onder de Russen wordt ingenomen door Alexander Ovechkin (679 punten), de tweede - door Sergey Fedorov (592), de derde lijn wordt ingenomen door Evgeny Malkin (560).

New York heeft na 47 wedstrijden 64 punten en staat vierde in het klassement van de Eastern Conference. De ploeg speelt zaterdagavond de volgende wedstrijd op de weg tegen Edmonton.