Eerste helft, MU wint Southampton met 1-0

Manchester, - Manchester United nam zaterdag (12/2/2022) nacht WIB tijdelijk een 1-0 voorsprong op Southampton in de Engelse Premier League op Old Trafford. Het voordeel van MU werd in de 21e minuut geopend door het doelpunt van Jadon Sancho.

Vanaf de eerste minuten kwam MU, die te laat was, direct onder druk te staan. De eerste dreiging kwam van Southampton toen het schot van Che Adam in de 6e minuut te hoog was.Een minuut later reageerde MU via een trap van Cristiano Ronaldo na een pass van Sancho die in de 7e minuut nog geblokkeerd werd.

Twee minuten later was het de beurt aan Sancho die de doelman nog kon redden. De impasse van MU werd in de 21e minuut doorbroken toen de assist van Marcus Rashford keurig werd afgemaakt door Sancho. MU met 1-0 winnen.

Zes minuten later verdubbelde Paul Pogba de voorsprong bijna toen zijn schot werd gered door de doelman. Southampton die achterblijft, intensiveren de druk op de MU-defensie. Er werd onder meer geƫxperimenteerd met een trap van Romain Perraud in de 43e minuut die nog werd gered door doelman David de Gea.

Tot aan de rust won MU met 1-0.