Premier League: Versla Leeds 4-0, Tottenham Open Opportunity naar Top 4

Leeds, - Tottenham Hotspur opende de kans voor de top vier van de Premier League-ranglijst aan het einde van het seizoen na een 4-0 overwinning thuis tegen Leeds United, Elland Road Stadium, zaterdag (26/02/2022).

Deze overwinning is een opleving voor Tottenham die in de vorige wedstrijd thuis met 0-1 verloor van Burnley. Door deze nederlaag had coach Antonio Conte de club gevraagd om zijn status als coach te evalueren.

Drie punten in deze uitwedstrijd zorgen ervoor dat Tottenham nu 42 punten verzamelt en op de zevende plaats staat. Maar de verzameling punten die ze hebben opgeleverd, is gelijk aan de inzittenden van West Ham United op de zesde plaats. Tottenham staat nu vier punten verwijderd van Manchester United, dat momenteel op de vierde plaats staat.

De verpletterende overwinning van Tottenham thuis tegen Leeds werd voorafgegaan door een doelpunt van Matt Doherty, die erin slaagde het lokaas van Ryan Sessegnon te gebruiken toen de wedstrijd nog maar 10 minuten bezig was. De mannen van Conte hadden slechts twee minuten nodig om aan de leiding toe te voegen.