Wereldkampioen Bibosynov won de bloedderby op het toernooi in Thailand

Wereldkampioen en Olympisch medaillewinnaar in het boksen Saken Bibosynov won de openingswedstrijd op het internationale Thailand Open-toernooi, meldt bbabo.net.

Vervolg 1. De WK-medaillewinnaar 2021 uit Kazachstan begon het toernooi in Thailand met een overwinning. In de categorie tot 52 kilogram ontmoette de Kazachse gouden medaillewinnaar landgenoot Sanjar Tashkenbay en won het gevecht met eenparigheid van stemmen.

In de tweede ronde blesseerde Tashkenbay zijn neus: na een korte pauze liet de dokter het gevecht doorgaan. Later werd het bloeden heviger, maar het gevecht werd niet gestopt.

Door de overwinning bereikte Bibosynov de kwartfinales, waar hij Tanarat Saenfet uit Thailand treft.

Laten we hieraan toevoegen dat naast Bibosynov met Tashkenbay nog negen boksers waren opgenomen in de aanvraag van het nationale team van Kazachstan.

Eerder eindigde een internationaal toernooi in Servië, waar Kazachstanen 12 medailles wonnen.

Bibosynov en anderen. Boksteam van Kazachstan bekend met line-up voor toernooi in Thailand