PSG-tränaren Mauricio Pochettino vill värva Harry Kane till Manchester United om han blir utsedd till den engelska klubben, enligt The Telegraph.

Manchester United ska enligt uppgift överväga Pochettino som ett prioriterat alternativ för huvudtränarposten och är i samtal med honom. Argentinaren är redo att acceptera Röda djävlarnas erbjudande och vill göra Kane, som han jobbade med i Tottenham, som första värvning.

Kanes nuvarande kontrakt med Tottenham sträcker sig till juni 2024.

Minns att PSG meddelade Pochettino att de skulle sparka honom i slutet av säsongen.

Harry Kane är utexaminerad från Tottenham Hotspurs akademi. Spelaren började sin fotbollskarriär med 22 matcher för Londons under-18-lag under säsongen 2009/10, vilket resulterade i att Kane gjorde 18 mål. Samma säsong ingick anfallaren två gånger i a-laget som avbytare - i Football League Cup mot Everton den 27 oktober 2009 och i den fjärde omgången av FA-cupen i en repris med Bolton den 24 februari 2010.

Den 25 augusti 2011 gjorde Kane sin Europa League-debut i den andra kvalomgången mot Hearts, där han fick en straff i den 29:e minuten. Det andra framträdandet av spelaren - redan i gruppspelet - ägde rum den 15 september 2011 i en match med PAOK och markerades med ett gult kort för simulering. Fotbollsspelaren gjorde det första målet för huvudlaget den 15 december 2011 i Shamrock Rovers bortamatch, som slutade med en 4-0-förlust av irländarna. I Europa League 2011/12 spelade anfallaren 6 matcher, varav 5 var i tävlingens gruppspel. Spelaren deltog även i 2 matcher i kvalomgången i Europa League 2013/14 mot Dinamo Tbilisi, som slutade i två förluster av den georgiska klubben - 5:0 borta och 3:0 hemma.

Kane gjorde sin Premier League-debut den 18 augusti 2012 mot Newcastle United. I den 85:e minuten ersatte han Sandro, men han misslyckades med att hjälpa Tottenham – laget förlorade med 1:2. Den 22 september 2013 gick anfallaren in på planen i matchen mot Cardiff City, och ersatte Andros Townsend i den 82:a minuten och hjälpte laget att vinna med en minsta poäng. Den 1 januari 2015, i en match mot Chelsea, gjorde han två mål och gjorde en assist, tack vare vilken Tottenham vann en 5-3-seger i Londonderbyt.

Den 2 februari 2015 förlängde han sitt kontrakt med Tottenham Hotspur till 2020. Den 26 december 2017 gjorde Kane ett hattrick i den engelska Premier League matchdag 20 hemmamatchen mot Southampton, vilket slog Alan Shearers rekord för flest mål under ett kalenderår i Premier League (36 mål på 42 matcher 1995). Under 2017 gjorde han alltså 39 mål på 36 Premier League-matcher. Totalt 2017 gjorde Kane 56 mål på 52 matcher och slog Lionel Messi (Barcelona) på denna indikator.

Den 31 juli 2019 blev Kane nominerad av tio utmanare till utmärkelsen The Best FIFA Men's Player.

Från 1 januari 2012 till slutet av säsongen 2011/12 var Kane och Tottenham-partnern Ryan Mason utlånade till Millwall. Laget spelade i Championship. Kane gjorde sin debut mot Bristol City den 3 januari och gjorde det första målet mot Burnley den 25 februari. Totalt spelade anfallaren 22 matcher för Millwall och gjorde 7 mål i Championship, samt 5 matcher och 2 mål i FA-cupen.

Den 31 augusti 2012 gick Kane till Norwich City på lån och gjorde tre Premier League-matcher, två gånger mot West Ham United och en gång mot Manchester City. Denna period präglades av spelarens frekventa skador och den 1 februari 2013 återkallades han till Tottenham Hotspur.

Den 21 februari 2013 gick Kane på ytterligare ett lån till Leicester City, som spelade i Championship. Den 23 februari gjorde han sin debut mot Blackpool, och den 26 februari gjorde han ett mål mot Blackburn Rovers i en 3-0-seger för Leicester City. För laget spelade Kane 13 matcher där han gjorde 2 mål, samt 2 matcher i semifinalen i övergångsturneringen för rätten att komma in i Premier League, i den första av vilka Leicester City besegrade Watford 1- 0, och i den andra besegrades han med 1:3 och kunde inte ta sig in i de stora ligorna.