Sport Nyheter

Raptors pressar streak till 8 med vinst över Rockets

HOUSTON (AP) – Gary Trent Jr. gjorde säsongens högsta 42 poäng, och Toronto Raptors sköt sin säsongshögsta segersvit till åtta matcher med en 139-120-seger över Houston Rockets på torsdagskvällen.

Torontos vinstsvit är den längsta aktiva i NBA och förlusten förlänger Houstons sladd till fyra matcher.

Det var Trents sjunde match med 30 poäng eller mer den här säsongen och Pascal Siakam lade till 30 poäng för sin sjätte 30-poängsmatch för säsongen. Trent och Siakam kom båda igång tidigt och hade 25 respektive 26 poäng i halvtid när Toronto byggde upp en 73-64 ledning.

De 42 poängen var mest för Trent, som gjorde sex 3-poängare, sedan han hade karriärhöga 44 i april förra året mot Cleveland.

Raptors hade en ledning på 12 poäng för att starta den fjärde och en spurt med 9-2 tidigt i perioden, med fyra poäng från Chris Boucher, sköt sin fördel till 114-95 med cirka 9 minuter kvar.

Houston använde en 14-5 run för att minska underläget till 119-109 med cirka 5 minuter kvar. Rockets gjorde fyra 3-poängare på den sträckan, med två från Kevin Porter Jr.

Toronto kallade på en timeout, och Raptors gjorde de nästa sju poängen, markerade av en stjälning och trepoängsspel av Trent, för att göra 126-109 med 4 minuter kvar och Houston hotade inte igen.

Porter hade säsongens högsta 30 poäng och Garrison Mathews lade till 19 för Rockets, som förlorade för åttonde gången på nio matcher.

Raptors var uppe med cirka 4 1/2 minut kvar av den tredje kvarten när Siakam samlade på sig sin femte foul och gick till bänken. En 3-poängare av Christian Wood fick Rockets inom 93-87 strax efter det. Men en 8-2-spurt av Toronto, med de första fyra poängen från Dalano Banton, sköt ledningen till 12 med mindre än en minut kvar av den tredje.

Josh Christopher gjorde en 3-poängare för Houston med 10 sekunder kvarten innan Chris Bouchers 3 vid summern lämnade Raptors upp med 104-92 och gick in i fjärde.

TIPS-INS

Raptors: Fred VanVleet satt ute med ömhet i vänster ljumske. … Boucher hade 16 poäng från bänken. … Toronto gjorde 15 av 39 3-poängare.

Raketer: Eric Gordon missade sin tredje raka match med en fotskada. … Jalen Green, det andra totalvalet i draften, hade 18 poäng. … Wood hade 17 poäng och 11 returer. … The Rockets hade 21 omsättningar.