Sport Nyheter

Ryssland har inte vunnit guldmedaljer i OS för fjärde dagen i rad

Det ryska laget tog en medalj på den åttonde dagen av de olympiska spelen i Peking. Hon blev den första för det ryska laget under de senaste två dagarna, på tröskeln till utmärkelserna hade ryssarna nr. Ryssarna har inte haft guld på fyra dagar.

Skidåkaren Alexander Bolsjunov tog silvermedaljen på 15 km lopp i klassisk stil med separat start. Han förlorade bara mot finnen Iivo Niskanen. För Bolsjunov är detta det andra priset i Peking, han hade tidigare vunnit skiathlon. Bolshunov, medaljer, blev också rekordhållaren för antalet olympiska utmärkelser bland inhemska skidåkare, och överträffade prestationen av Nikolai Zimyatov.

Den ryske skelettisten var 0,22 sekunder under OS-medaljen.OS 2022 Den fjärde platsen i skelettet togs av Alexander Tretyakov, han var 0,22 sekunder från brons.

Det ryska damlaget i curling förlorade mot Schweiz (7:8) i nästa match i round robin-turneringen, herrlaget förlorade mot Schweiz (3:6) och besegrade Danmark (10:2).

I slutet av dagen gick Ryssland upp från nionde till åttonde plats i medaljställningen. Laget har två guld-, fyra silver- och sex bronsmedaljer. Förstaplatsen behölls av Tyskland (7-4-0), följt av Norge (6-3-5) och Nederländerna (5-4-1).

Norge och Österrike leder vägen när det gäller totalt antal medaljer (14). ROC-teamet och kanadensarna har 12 utmärkelser var.

Sex uppsättningar priser kommer att spelas på lördag.

De olympiska spelen i Peking hålls 4-20 februari. På grund av WADA-sanktioner tävlar ryska idrottare vid spelen under den ryska olympiska kommitténs flagga.