Sport Nyheter

Resilient Leipzig håller Real Sociedad i UEFA Europa League

Leipzig kom tillbaka två gånger och spelade ut ett dödläge med 2-2 inför hemmapubliken tack vare Emil Forsbergs sena straff i Europa League-slutspelet på torsdagen.

Gästerna från Spanien fick en perfekt start på vägen och chockade Leipzig i det tidiga skedet när omarkerade Robin Le Normand knäppte på Diego Ricos inlägg till bortre stolpen i den 8:e minuten.

Sociedad upphörde med sina offensiva handlingar och höll alla sina män bakom bollen så att Leipzig kunde ta tyglarna.

Värdarna återställde så småningom pariteten vid halvtimmesstrecket när Jose Angelino hade all tid och utrymme på högerkanten innan han curlade in bollen i Sociedads box där Christopher Nkunku nickade hem kvitteringen från en central position.

Real Sociedad förblev föga imponerade och tog ledningen igen efter timmen när videoassistenten såg en handboll av Leipzigs Josko Gvardiol inne i straffområdet efter en hörna. Mikel Oyarzabal steg fram och omvandlade den efterföljande straffen för att ge gästerna ledningen med 2-1.

Sociedad försvarade djupt och drev värdarna till desperation men en kontroversiell straff för fulspel i den 82:a minuten tillät ersättaren Forsberg att kvittera med ett välplacerat skott i det nedre vänstra hörnet.

"Bulls" trodde att de hade snott en comeback-seger i de döda minuterna av matchen, men Andre Silvas mål blev underkänd på grund av en offsideposition från lagkamraten Benjamin Henrichs.

"Oavgjort två-alla är väldigt viktigt för oss. Naturligtvis skulle vi ha velat säkra en vinst i första etappen, men vi var tvungna att dra tillbaka två gånger. Jag tycker att oavgjort är överlag välförtjänt även om vår sena straff är tur, säger Leipzigs huvudtränare Domenico Tedesco.

– Vi började inte bra och gjorde för många misstag. Vi studsade tillbaka två gånger och var det bättre laget över 90 minuter. Sociedad iscensatte ett välpositionerat försvar och gav oss det svårt, säger Leipzigs anfallare Emil Forsberg. ■