Sport Nyheter

Kanadas Leylah Fernandez vinner Monterrey Open i Mexiko för andra WTA-titeln

Kanadas Leylah Annie Fernandez har försvarat sin titel i Monterrey Open.

19-åringen från Laval, Que., besegrade Colombias Camila Osorio med 6-7(5), 6-4, 7-6(3) på söndagen för att vinna turneringen i Mexiko för andra året i rad.

Det är den andra WTA-titeln i Fernandez karriär.

Kanadensaren förlorade det första setet i ett tiebreak och slog tillbaka i det andra. Det långa fram och tillbaka tredje setet, under vilket spelet avbröts i 15 minuter på grund av ett strömavbrott vid ett avgörande ögonblick, såg Fernandez slåss av fem mästerskapspoäng innan han cruisade i tiebreak.

Matchen varade i två timmar och 52 minuter.

Det fanns tillfällen i tredje set där det knappt såg ut som att Fernandez skulle klara av det.

Den femte rankade Osorio bröt Fernandez serve två gånger för att starta det sista setet och colombianen hoppade snabbt till en 4-1-ledning. Fernandez bröt tillbaka Osorio i den sjunde matchen för att minska sin motståndares ledning till 4-3 innan den kvitterade till 4-4.

Under 5-4 överlevde Fernandez sin första matchpoäng för att forcera tvåan, och gjorde sedan oavgjort matchen igen. Den synligt upppumpade kanadensaren slog i luften medan publiken vrålade.

Sedan kom den dramatiska 12:e matchen under vilken Fernandez, som förlorade med 6-5, kämpade emot tre matchpoäng innan spelet pausades - på ytterligare en matchpunkt - på grund av ett partiellt strömavbrott som involverade skärmar och lampor på planen.

När spelet återupptogs tvingade Fernandez tvåa igen och skickade sedan setet till ett tiebreak, som hon vann med 7-3. På mästerskapspunkten sköt Osorio en forehand bredvid och kanadensaren kastade båda armarna i luften för att fira.

Fernandez har vunnit sina senaste 10 matcher i Monterrey efter att ha tagit förra årets titel också.

Kanadensaren, förra årets U.S. Open-finalist, bröt colombianen två gånger i det 44 minuter långa andra setet för att tvinga fram ett tredje set med mästerskapet på spel.

Fernandez cruisade tidigt i första set och verkade ha full kontroll över finalen. Hon vann 12 av de första 16 poängen för att leda 3-0 och utökade senare den ledningen till 5-3.

När han tjänade till öppningssetet blev 19-åringen knäckt av Osorio. Hon tappade senare tiebreaket.