Мистецтво Новини

Саудівська Аравія – ОГЛЯД: «З холоду» – теплий шпигунський трилер

Саудівська Аравія (bbabo.net), - Чудові сцени бійок підведені нечітким сюжетом у новому серіалі Netflix

ЛОНДОН: Жанр шпигунських трилерів стає чимось на кшталт переповненого простору — більшість потокових платформ мають принаймні одну назву (наприклад, «Джек Райан», «Ханна», «Тредстоун» і їм подібні) — тому це трохи дивно подивіться, як Netflix дає зелене світло іншій IP-адресі, побудованій на основі шпигунства та темних відносин.

Якби це було так, це було б не надто шоу, але досить скоро Дженні стряхає пил зі свого шпигунського костюма в стилі Чорної вдови та погоджується проникнути в осередок іспанських терористів. Це розгортається історія з восьми частин, яка змінюється від жорсткої вуличної бійки до жорсткої вуличної бійки через кілька напружених протистоянь і пару подвійних хрестів.

Шоураннер, творець, сценарист і виконавчий продюсер Адам Гласс (який є автором і продюсером фільмів «Criminal Minds» і «Надприродне» серед інших) чергує сучасні пригоди Дженні та її підліткове навчання в Радянській Росії. Це ефективний сюжетний пристрій, оскільки деталі минулого Дженні висвітлюються під час її іспанських авантюр. Дія теж пристойна, з кількома чудово хореографічними сценами бійки між Дженні (Маргарита Левієва) і майже всіма іншими в Мадриді.

Тож прикро, що історія та діалог такі сумні. Glass поєднує елементи кожного радянського кліше часів холодної війни з тропами з кожного темного фільму ЦРУ і накидає двовимірний акторський склад, який мало що робити, крім як пропонувати експозицію. Лев’єва та Стася Милославська (як підлітки Дженні) чудові, але їм важко підняти «In From The Cold» над буденністю.

У жанрі, який стає все більш переповненим, повороти шоу Glass мало що роблять, щоб виділити його.