Hockeyspelers van het Russische nationale team bereikten eerder dan gepland de kwartfinales van de Olympische Spelen

Russische hockeyers bereikten eerder dan gepland de kwartfinales van de Olympische Spelen, nadat de wedstrijd tussen hun rivalen in de groep, de Zwitsers en de Tsjechen, in overwerk was gegaan.

De hoofdtijd van de meeting eindigde met de score 1:1. De puck bij de Tsjechen werd gegooid door Jiri Smeikal (vijfde minuut), de Zwitser antwoordde met een doelpunt van Gaetan Haas (negende).

Ook de verlenging eindigde zonder doelpunten en de Tsjechen wonnen de shootout dankzij een accuraat schot van David Krejci. De eindstand van de wedstrijd is 2:1.

Dankzij dit resultaat verzekerde het Russische team zich met zes punten van de eerste plaats in de groep en directe toegang tot de kwartfinales, ongeacht de uitkomst van het duel met de Tsjechen op 12 februari.

Eerder in het toernooi versloegen de Russen de teams van Zwitserland (1:0) en Denemarken (2:0).

Zhamnov prees de wedstrijd van Russische hockeyers op de Olympische Spelen van 2022 met de woorden "niet erg indrukwekkend". De overige teams spelen een extra ronde van de play-offs.

In een andere wedstrijd van de dag versloegen de Zweden de Slowaken met 4:1 (Groep C).

Olympisch medailleklassement.

Het IOC betwistte de toelating van Valieva tot de Spelen. Het belangrijkste op de Olympische Spelen

Fonbet beschouwt het Russische team als de favoriet van het komende duel met Tsjechië. Weddenschappen op de overwinning van de Russen worden geaccepteerd met een coëfficiënt van 1,70, op de overwinning van de Tsjechen - 4,05.