Nyheter

De ville ha mer, visade det sig som alltid: armeniska skidåkare överraskade inte vid OS

Kaukasus (bbabo.net), - Armeniska skidåkare presterade inte bra vid vinter-OS i Peking. Det bästa resultatet bland representanterna för solrepubliken i den här typen av olympisk tävling visades av Mikayel Mikaelyan, som tog 61:a plats i 15 km-loppet i klassisk stil, rapporterade lokala medier idag, den 11 februari.

100 åkare skulle starta loppet, men tjecken Jan Pehoushek och vitryssen Alexander Voronov startade inte. Därmed minskade antalet startande till 98. Kampen om medaljer stod som väntat främst mellan ryska, norska och finska skidåkare.

Under förhållandena för den mest seriösa tävlingen startade Mikaelyan 59:a. Tidigare har den armeniske idrottaren, som tog 47:e plats i skiathlon, sagt att han förväntade sig mer av skidloppet på 15 kilometers avstånd. Resultatet blev ett ännu mer blygsamt resultat i form av 61 mål.

Titeln olympisk mästare vanns av Finn Iivo Niskanen. Ryssen Alexander Bolsjunov blev tvåa, och bronset gick till norrmannen Johannes Klebo.

Två atleter - Nigerias representant Samuel Ikpefan och skidåkaren från Turkiet Yusuf Emre Fyrat lämnade loppet innan de nådde mållinjen.

Skidåkarna Katya Galstyan och Angelina Muradyan representerade också Armenien vid de pågående OS. Den första tog en 80:e plats i sprinten och på 10 km var den klassiska stilen 74:e. Debutanten av Games Muradyan i 10 km-loppet i klassisk stil var på 94:e plats.