Sport Nyheter

Bali United-tränaren avslöjar nyckeln till segern över Bhayangkara FC i League 1-serien mot Leicester,...

Jakarta, - Bali Uniteds tränare Stefano Cugurra avslöjade nyckeln till sitt lags seger över Bhayangkara FC i matchvecka 24 i Liga 1 2021 som ägde rum på I Gusti Ngurah Rai Stadium, Denpasar, Bali, lördag (12/2) kväll, med ställningen 3-0.

Teco, Stefanos smeknamn, citerat från klubbens officiella hemsida, söndag (2022-13-2), genomförde omedelbart en motstrategi genom att inkludera försvarare efter att ha sett den ökande intensiteten i The Guardians attacker.

Bhayangkara FC, som släppte in två mål i första halvlek, attackerade allt mer aggressivt Tridatu Sergeant-försvaret för att komma ikapp.

"Efter att jag gick in i Fadil Sausu inkluderade tränaren Bhayangkara två anfallsspelare. Därför valde jag att ta med Ahmad Agung som är stark i försvaret. Så här är situationen i matchen och taktiken i vårt lag", förklarade han.

Slutligen tystade Bali United framgångsrikt Bhayangkara FC med tre mål utan svar, nämligen mål från Ilija Spasojevic och Stefano Lilipaly i första halvlek, och mål från Irfan Jaya i andra halvlek.

Dessutom sa Teco också att nyckeln till seger ligger i sammanhållningen och konditionen hos varje spelare så att återhämtningssessioner efter matchen är viktiga för att varje spelare ska hålla sig i form.

Vad mer är, sa han, mitt i ett mycket späckat spelschema med matcher i andra omgången av Liga 1 2021/2022.

"Varje match är väldigt viktig för laget. Liksom idag lyckades vi få bra resultat. Nyckeln till att behålla spelarnas kondition är ett träningsprogram som prioriterar återhämtning. Vanligtvis använder vi 3 eller 4 träningspass för återhämtning för att förhindra spelarna från att bli skadad, säger han.